Hvorfor mandelmælk ikke hjælper dig med at nå dine proteinmål
Inden for de sidste par år har en tur ned ad mejerigangen hos din lokale købmand udviklet sig til et glimt af forbrugernes efterspørgsel efter alternativer til egentlige mejeriprodukter. Ifølge nogle kilder er salget af ikke-mejerimælk steget med 30 procent siden 2011.
Der er en vigtig sondring, der skal laves, før vi går videre, nemlig at disse produkter faktisk ikke er ‘mælk’. FDA definerer mælk som en “lacteal sekretion opnået ved at malke en eller flere sunde køer.” Naturligvis passer produkter som soja- og mandelmælk ikke til denne definition, så jeg foretrækker at omtale dem som mælkelignende produkter. Mens en plantebaseret kost har masser af fordele, herunder fedmereduktion, diabetesbehandling og blodtrykssænkning, er vi her for at diskutere vores vigtigste basis, protein, som de fleste mælkelignende produkter har en tendens til at være lavt i.
For eksempel har den gennemsnitlige servering af mandelmælk en tendens til at indeholde kun et gram protein . Sammenlignet med de fleste mejeribaserede mælkeprodukter, som i gennemsnit indeholder 9 gram protein, mangler mandelbaserede produkter ikke at fylde en proteinpunch. Imidlertid har mandelmælk en tendens til at være lavere i kalorier (deraf den positive effekt på fedmereduktion), mens den også er lavere sukkerindhold .
Men hvad angår protein, vil mandelbaserede mælkelignende produkter være meget dyre fra et kaloriemæssigt synspunkt med hensyn til dine proteinmål. Som vi har nævnt før, bør de fleste mennesker sigte efter at indtage mindst 25-30 g protein til hvert måltid. For at opnå den samme mængde protein, som kommer fra mejeribaserede produkter, skal du drikke 9 portioner mandelmælk, hvilket svarer til 540 kalorier, cirka 440 kalorier højere end en enkelt portion skummetmælk. Hvis du har valgt en plantebaseret kost for nogle af de positive resultater, der er skitseret ovenfor, ville en meget nemmere mulighed være at implementere sojamælk i din daglige kur. Selvom de stadig er lidt lavere i protein, er disse produkter ofte beriget med både calcium og D-vitamin og er laktosefri, hvilket er en åbenlys fordel for dem, der er laktoseintolerante.