HVAD ER WHEY PROTEIN ISOLATE?

Off By

Folk, der er atletiske, involveret i sport eller nyder at træne i fitnesscenteret, skal sikre, at deres krop får de nødvendige næringsstoffer til en sund opbygning af muskelmasse. Protein er essentielt i muskelopbygningsprocessen, og flere fitnesseksperter og ernæringseksperter anbefaler at få dette protein sammen med valleprotein.

Hvad er valleprotein egentlig?

Proteinrige fødevarer omfatter kød, skaldyr, nødder, nogle mørkegrønne grøntsager, kikærter, linser, visse frø, mælk og andre mejeriprodukter som ost og yoghurt blandt andre. Mange spekulerer på, hvad valleprotein er, og hvor det kommer fra.

Valle er den flydende del af mælk, der har en tendens til at skilles, når man laver ost. Dette stof er fyldt med nærende proteiner.

Mange fitnessfans er ikke klar over, at mælk faktisk indeholder to typer sunde proteiner kaldet kasein på 80 % og valle på 20 %. Valle er afledt af det vandige skummet, der dannes under omdannelsen af mælk til osteprodukter.

Valle er faktisk et biprodukt fra osteproduktion, og indtil for nylig blev valle ofte smidt ud.

Videnskabs- og fitnesseksperter har opdaget de store fordele ved at bruge sundere valleproteiner i stedet for at indtage det ekstra fedtindhold, der typisk findes i proteinrige fødevarekilder.

Valleprotein høstet fra fremstilling af ost gennemgår nogle almindelige og komplekse forarbejdningstrin, der til sidst ender med et superkoncentreret proteinpulver.

Disse valleproteinpulvere findes i mange helsekosttilskud og energibarer, og det pulveriserede valleprotein kan blandes i mælk, andre drikkevarer eller blandes i en milkshake eller morgenmadssmoothie. Mange atleter kan lide denne bekvemme og nemme metode til hurtigt at indtage sundt protein før eller efter en træningssession.

Er der forskellige typer valleprotein?

Der findes tre forskellige typer valleproteiner. Disse proteintyper af valle er mærket koncentrat, isolat og hydrolysat.

Mens muskelopbyggende proteiner er til stede i alle tre valletyper, er der nogle forskelle mellem disse proteinformer, som individer bør overveje.

Forskelle mellem valleproteinisolat, koncentrat og hydrolysat

Selvom hver type valleprotein indeholder flere af de bedre slags proteiner, der ønskes i fedtreduktion, vægttab og opbygning og styrkelse af muskler, er der nogle forskelle, der bør gennemgås.

Dybest set er disse tre typer valleprotein klassificeret efter mængden af forarbejdning, som hver gennemgår, hvilket resulterer i lidt forskellige koncentrationer.

Koncentrere

Koncentreret valleprotein: består af cirka 70% til 80% protein. Denne proteinmulighed smager normalt bedre, fordi den indeholder en smule fedt og noget af det smagsforstærkende mælkesukker kaldet laktose.

Isoler valleprotein

Denne slags valle indeholder et lavere fedt- og laktoseindhold. Det indeholder dog op til 90% rent protein. Derudover kan der være et vist tab af de essentielle næringsstoffer afhængigt af forarbejdningsformatet.

De fleste fitnesstrænere foretrækker valleproteinisolat på grund af dets hurtige handling og letfordøjelige proteinpunch ideel til vægtløftere, bodybuildere og intense fitnessentusiaster.

Hydrolyser valleprotein

Denne proteinform har allerede været igennem en mere raffineret præ-fordøjelsesproces, hvilket gør den meget hurtigere i proteinabsorption end de andre valletyper. Brugere skal være opmærksomme på, at dette når protein kan forårsage en insulinstigning alt fra 28 % til lidt over 40 % højere end proteiner indeholdt i en isolatformel.

 

Hvordan valleproteinisolat hjælper med muskelopbygning

Igen anbefaler fitnesseksperter typisk brugen af valleproteinisolat af topkvalitet for at hjælpe med både muskelstyrkelse og for at øge den samlede muskelmassevækst og øge tonus.

Protein indeholdt i valleproteinisolattilskud hjælper med at øge muskelmassen, da alle muskler er afhængige af disse vigtige grundlæggende byggesten af aminosyrer og proteiner.

Denne valletype har også den højeste koncentration af en anden vigtig aminosyre kendt som leucin. Denne leucin stimulerer naturlig muskelbaseret proteinsyntese, som finder sted på det mest grundlæggende genetiske og molekylære niveau.

En anden vigtig fordel ved valleproteinisolat i muskelvækst involverer en øget frigivelse af anabolske hormoner, der er kendt for at sætte gang i muskelopbygning.

Sandsynligvis det mest gavnlige resultat af at stole på valleproteinisolat skyldes dets evne til at blive hurtigt absorberet mere end andre proteiner.

Sundhedsmæssige fordele ved valleproteinisolat

 

Der er mange andre fantastiske sundhedsmæssige fordele ved valleproteinisolat, som alle, der bekymrer sig om deres helbred, bør lære. En af de mere velkendte sundhedsmæssige fordele ved denne proteinkilde er, at den kan fremme et bedre og hurtigere vægttab af fedtdepoter, når det kombineres med træning.

Hvad mange måske ikke er klar over er, at valleprotein i en isolatform betragtes som et mættende makronæringsstof. Dette skyldes, at disse proteiner har en tendens til at få individet til at føle sig mæt i længere tid. Alene det ansporer ofte personen til at spise langt mindre kaloriefyldt mad i løbet af dagen.

Valleproteinisolat synes at stimulere kroppens energiforbrugsproces. De fleste brugere af dette supplerende protein føler mere energi, har mere udholdenhed og udvikler mere magert muskelmasse, mens de taber fedtindhold.

Nogle yderligere sundhedsmæssige og gavnlige næringsfordele relateret til valleprotein inkluderer mulige sænkede blodsukker- og blodtryksniveauer, reduktion af stress og følelsesmæssige problemer, kan øge knogletætheden, kan beskytte mod visse kræftformer, kan lære symptomer på hepatitis og HIV ved at booste kroppens naturlig immunfunktion så vigtig i heling.