Fakta om valleprotein
Hvad er valleprotein?
Valleprotein er et protein af høj kvalitet, der naturligt findes i mælkemælk. Det er et komplet protein, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for og er let at fordøje. Valleprotein er også en af de bedste kilder til forgrenede aminosyrer (BCAA) inklusive leucin, som har vist sig at stimulere muskelsyntese.
Hvordan laves valleprotein?
Valle er et af to vigtige proteiner, der findes i mælkemælk. Valleprotein produceres under processen med at fremstille ost, som begynder, når specielle enzymer tilsættes mælk, hvilket får ostemassen og den flydende valle til at skille sig. Ostemassen bruges derefter til at lave ost. Den flydende valle pasteuriseres og tørres til et pulver til forskellige formål.
Er alle valleproteiner ens?
Sammensætningen af valleproteinprodukter vil variere baseret på flere faktorer, herunder:
- Kilden til mælken
- Fremstillingsmetode
- Type ost, der produceres
- Individuelle fremstillingsspecifikationer
Hvad er forskellen mellem valleproteinkoncentrat, valleproteinisolat og hydrolyseret valleprotein?
Valleproteinisolat indeholder en højere koncentration af protein pr. gram end valleproteinkoncentrat, fordi andre ingredienser, herunder laktose, fedt og nogle vitaminer og mineraler, er fjernet. Begge giver sundhedsmæssige fordele og bruges i forskellige fødevarer og pulvere. Hydrolyseret valleprotein dannes, når proteinkæderne nedbrydes til mindre kæder af aminosyrer kaldet “peptider”. Denne form for valleprotein bruges mest i modermælkserstatninger, medicinske proteintilskud og nogle sportsdrikke.